WEEKLY ESSENTIALS VOL.26

Здравейте, прекрасни хора!

В тази студена неделна сутрин ще си говорим за любимците на седмицата. Истината е, че последните седем дни бяха изключително луди, прекарани главно пред лаптопа във вършене на сто хиляди задачки, хаха. Но все пак имаше неща, които ме впечатлиха и направиха дните ми някак си по-красиви.

Приятно четене!

Reels

Започвам с функцията, която най-накрая се появи в България, а именно Reels.

Нов начин за създаване и откриване на кратки, забавни клипове в Instagram. От половин година насам заснемането и обработването на видеа ми е голяма страст, затова и Reels е едно пространство, в което мога да споделям съдържание.

А вие пробвахте ли Reels? Харесва ли ви този вид споделяне?

“Помощ, простете” – Фредерик Бегбеде

Ще започна отдалече с това, че един от най-любимите ми автори е Фредерик Бегбеде и съм чела по-голямата част от книгите му. Е, знам, че не всеки приема творчеството му, но изключително много ме грабва екстравагантността и смелостта му в изказа и историите, които разказва. През изминалата седмица започнах да чета “Помощ, простете”. В нея се разказва за историята на Октав от „9,99 лв”, който сменя професията си от рекламист в “хедхънтър“ за голяма козметична компания. Фредерик Бегбеде ни показва не толкова бляскавия свят на модата, красотата и козметиката, разбира се, по неговия си начин с лек цинизъм и насмешка.

Действието се развива в Русия. А интересното е, че книгата е екранизирана през 2016 година (The Ideal).

“Лена беше като цар Мидас – когато човек я гледаше, всичко ставаше златно: мигът, шията ѝ, нозете ѝ и мъничките ходила, положени в евтини сандали, всичко, околният въздух, дори езикът ѝ, ако можеше да се види, се превръщаше в злато. При вида ѝ човек се чувстваше преходен, мимолетен, стар, неутешим. Щеше му се да е разтворимо хапче в чаша вода, което тя ще изпие, когато страда от мигрена; да е част от мехурчетата, които ще гъделичкат езика ѝ, преди да премахнат главоболието. Щеше му се да я гледа как спи триста години, знаейки, че подобна гледка не може никога да омръзне.”

ФРЕДЕРИК БЕГБЕДЕ

А ето тук ви оставям линк към статия на АРТАКЦИЯ, където може да намерите откъс от предстоящата книга на френския писател.

Оризова вода

В последно време все по-често и често срещам оризовата вода, като метод за заздравяване на косата. Затова ви попитах в stories пробвали ли сте тази техника, имате ли мнения за нея и дали сте доволни.

Оказа се, че мненията са изключително положителни и всички дами, които споделиха впечатленията си казват, че има страхотен ефект върху косата.

Четох, че оризовата вода има безброй ползи както за косата, така и за кожата.

Някои от тях са:

✔️ уплътняване и заздравяване на косъма;

✔️ придаване на блясък;

✔️ придаване на еластичност;

✔️ предотвратяване на косопада;

✔️ стимулиране на растежа.

Има три вида на приготвяне на оризовата отвара.

Най-често срещаната рецепта е с накисване:

✔️измийте и залейте 1 част ориз с 3 части вода;

✔️ изчакайте 30 минути;

✔️ разбъркайте;

✔️ нанесете мътната оризова вода на косата си;

✔️ изплакнете.

Ферментация:

✔️ измийте и залейте 1 част ориз с 3 части вода;

✔️ оставете на стайна температура за 2-3 дни (ще се образуват малки балончета вътре в съда);

✔️ нанесете мътната оризова вода върху косата си;

✔️ изплакнете.

NB: Една дама ми сподели, че е добре да се добавят няколко капки етерично масло от портокал или чаено дърво, за да редуцира от миризмата.

Варене:

✔️ измийте ориза и залейте 1 част ориз с 4 части вода;

✔️ сложете го на котлона и изчакайте водата на стане мътна;

✔️ оставете отварата да изстине, като след това е готова за употреба.

Начин на употреба:

Изчетох толкова много статии, като навсякъде пишеше, че първо косата се измива с шампоан, изплаква се добре, облива се с оризовата отвара, изчаква се 5-10 минути, без да отмивате се нанася балсам или маска и накрая старателно се изплаква.

Тепърва ще чета още неща за този метод, но ще ви държа в течение, когато започна да го правя. 👩🏽

Пролетен маникюр

Тази седмица имах час за маникюр и въпреки лошото и мрачно време, реших да си направя нещо цветно и красиво. Вдъхновение винаги намирам от Pinterest, където има милиони идеи за абсолютно всеки вкус.

Отляво е моето вдъхновение, а отдясно е крайният резултат.

Куфар за грим

Завършвам с нещо много красиво. Нещо, за което се вълнувам безкрайно! Още от малка имам афинитет към гримирането. Гледах YouTube видеа и пресъздавах визиите.

С времето гримовете ми ставаха повече и повече, но най-накрая ще си имам пространство, на което да ги съхранявам, да изглеждат красиво, да бъдат подредени и да са на безопасно място, хаха. Куфарът е на Lollipop Cosmetics, като е изработен от PVC и алуминий и има 3 нива с местещи се прегради. Има двойно заключване с ключ, като има и допълнителна текстилна дръжка за носене на рамо.

За тези, които се интересуват от размерите му:

дължина 35см./   ширина 25см.   /височина 22см. ,  около 2kg.

Линк към куфара: натиснете тук.

Е, мили хора, това са любимците ми за третата седмица от март. Някак си и този месец ни се изплъзна от ръцете и скоро приключва, но идва по-хубаво и топло време, за което нямам никакво търпение.

Успешна нова седмица ви пожелавам!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s