LIFE UPDATE PT.2

Здравейте, прекрасни хора!

Време е за част две от моя не толкова кратък Life Update. В първия пост ви разказах повече за професионалните успехи и промени, които се случват при мен, а пък тук ще си поговорим за “подаръците”, които направих към себе си. И тази дума умишлено е в кавички, тъй като става въпрос за развитието на личността ми и това, което постигнах в последно време.

Истината е, че цялата тази ситуация, в което живеем от почти 2 години насам, ми се отрази тежко. Разбира се, не съм единствената, тъй като почти всеки, с когото общувам ми разказва как е загубил мотивацията си да прави каквото и да е било. Не искам с тази част от поста да ви натъжавам, затова и ще се опитам да бъда максимално кратка! Признаците на демотивация, тъга и тревожност при мен се появиха чак тази пролет. Желанието ми да правя любимите ми дейности изчезна и имаше дни, в които извършвах всичко с голяма неохота. За щастие, идвайки лятото, слънчевото и топло време, сякаш нещата се позакрепиха. И в този момент аз реших, че ми е писнало да се намирам в тази ситуация и с четене на материали, гледане на видеа в YouTube (особено тези на TED Talks, които винаги са ми помагали) и малки крачки, нещата се оправиха. Завърнах се към дейностите, които ме правят щастлива: леки тренировки и тичане, дълги разходки, четене на книги, рисуване и оцветяване на антистрес книги, снимане и писане. Ето, виждате и резултата- завръщам се към блогването, като го правя с много голямо желание. Това е моят дигитален дневник и историите, които искам да достигнат до вас.

Със завръщането към старите ми хобита, открих и нови такива! Например снимането и обработването на видеа ми е безкрайно интересно в момента. Често гледам уроци в YouTube и търся програми, само и само да подобря качеството им. Малко преди да навлязат Reels в България, бях на път да си направя TikTok, за да споделям видеата си, хаха. Е, не стигнах дотам, но сега почти ежедневно качвам съдържание в Instagram и тяхната платформа.

Грижа за кожата + Масажи с ролер от розов кварц
Любими комбинации за летния сезон

Както ви споменах, завърнах се към рисуването с пълни сили и платната и боичките са ми първи приятели. Вечер си пускам музика, сипвам си чаша вино, сядам пред статива и творя. Мозъкът ми изключва и си почива. А ето и една от последните ми картини.

Харесва ли ви?

А едно от новите ми хобита е слушането на аудиокниги! Неведнъж съм се пробвала да слушам както подкастове, така и книги, но бързо вниманието ми се разсейваше и не вниквах толкова дълбоко в случващото се. Преди месец видях, че Storytel имат студентско намаление. Така таксата от 12.99 лв. става на 6.49 лв./месец. Пуснах си 14 дневен безплатен срок, но този път толкова много се запалих, че си продължих абонамента. И в момента буквално се будя и заспивам с аудиокнигите в Storytel. Дори има и статистика, където можеш да видиш колко часа си слушал. Като цяло, услугата е направена по максимално удобен и интересен начин за клиента. Има богато разнообразие от книги, като в момента аз слушам “100 начина да промениш живота си” от Лариса Парфентиева. А в bookshelf секцията съм добавила безкрайно много заглавия, които ще изслушам при първа възможност. А ако има студенти, които четат блога ми, то ви съветвам да се възползвате от намалението.

И на последно място, но не и по важност, ще ви разкажа за самоанализа, който започнах да си правя. Смятам, че беше крайно време за тази стъпка и сякаш вече съм във възрастта, в която мога да понеса и тези емоции. Започнах много повече да анализирам емоциите и поведенията си в дадени ситуации. И тук не става въпрос за overthink-ване, а по-скоро за осмисляне на реакциите ми, като това смятам, че помага на общуването ми с околния свят. Ето и един пример: преди се сърдех и не исках да говоря, когато попадна в неприятна ситуация, докато сега сядам и обсъждам проблема, без да повишавам тон. Не се затварям в себе си, ами точно обратното! Това е част от израстването ми и съм безкрайно щастлива от този факт.

И като казах щастие, то смятам и да завърша с него. Преди бях тъжна, ако даден план се обърка. Докато сега си казвам “Е, то е трябвало така да се случи!” и се фокусирам върху нещо друго, без да отделям излишно време и емоции. И това ме кара да изпитвам много по-голямо спокойствие и лекота. Ежедневно правя неща, които ми донасят щастие. Наглед простички, но важни. Разбира се, няма как да не ги споделя с вас, като съм ги направила в отделни картинки, които може да скрийншотнете и да запазите в телефона си.

Е, прекрасни хора, това е всичко от мен! Надявам се този пост да ви е харесал! Предстоят интересни теми, за които ще си говорим надълго и широко. Нямам никакво търпение!

За да виждате повече кадри от ежедневието ми, може да ме последвате в Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s