LIFE UPDATE PT.1

Здравейте, прекрасни хора!

Както ви обещах, преди да започна да пиша на какви ли не теми, ще направя кратък Life Update и ще ви разкажа какво се случва около мен. Предлагам ви да си направите кафе, чай, или пък да си сипете чаша вино, тъй като не мога да бъда кратка и винаги се увличам в писането или говоренето. Предупреждавам ви, че постът ще бъде наситен от емоции и смятам, че ще ви предизвикам и вие самите да си зададете някои въпроси. Заявявам го с голяма увереност, но в този пост ще има храна за размисъл. Пишейки го, ми става безкрайно мило, тъй като виждам една промяна в себе си, която ми харесва. А какво по-хубаво от това? Нямам никакво търпение, така че ви предлагам да започваме!

Приятно четене, мили хора!

Няма как да не ви се похваля, но този юли завърших втората година от своето образование. Уча “Реклама” в Нов български университет, като това е една моя сбъдната мечта. Хората, покрай мен силно ме подкрепиха, когато избрах тази специалност, като продължават да го правят и това означава много. Дълбоко го оценявам! Е, истината е, че студентството ми е малко странно! За съжаление, само 4 месеца съм прекарала присъствено в университета и оттогава преминахме на онлайн обучение. Не е никак приятно контактът с преподавателите и колегите ти, да се осъществява чрез видеовръзка, но с общи усилия се опитваме да изглежда една идея по-нормално. Работим по много общи проекти, често се чуваме и се сплотяваме.

Сега пред мен стои изборът дали да запиша и minor програма. Какво означава това? Майнър-програмите на НБУ са с двегодишен срок на обучение, което трае по време на подготовката в основната специалност. Една страхотна възможност, която не е за изпускане. Гледам на образованието, както на въздуха, храната и водата, от които имаме постоянна нужда. Животът е прекалено кратък, а има много неща, които могат да бъдат научени.

Бенджамин Франклин е казал: “Ако човек изпразни кесията си в главата си, никой няма да може да му отнеме парите. Инвестицията в знания винаги е с най-добра лихва.”

Образованието е инвестиция в себе си, а двайсетте години са най-доброто време, в което може да го направите.

Учейки по едно ново нещо на ден, помага, даваме на мозъка си по нещо, за което да мислим, освен ежедневните ни притеснения. По този начин подобряваме качеството си на живот, намаляваме стреса, печелим увереност и преоткриваме.

И в този дух, няма как да не ви споделя, че през юни месец завърших и един страхотен курс в SoftUni. Става въпрос за Digital PR & Social Media с преподавател Етиен Янев. Изключително интересен, богат на знания и опит, различен курс. Оставам линк, за да разберете повече за него: https://digital.softuni.bg/trainings/3408/digital-pr-and-social-media-june-2021

Истината е, че доскоро не осъзнавах това свое постижение, но при мен вече е удостоверението и се чувствам удовлетворена, че успях да го направя. Хубавото е, че в SoftUni има и много безплатни семинари и блог статии, от които може да научите нещо ново в света на програмирането, програмните езици, дигиталния маркетинг, дизайн, криейтив и визуализация. Влезете ли в сайта им, то няма как да не намерите нещо, което да ви грабне вниманието!

Е, след ученето, реших да се отдам на почивка и да си отдъхна, за да започна с нови сили от септември месец.

Как се случва тази почивка при мен?

Неведнъж съм ви казвала, че с половинката ми обичаме да пътуваме. През изминалото лято прекарвахме всяка свободна секунда в колата, пътувайки към някоя интересна дестинация. Тази, обаче, не е така. И всъщност не ме притеснява тази мисъл. Уикендите ги прекарваме по различен начин, често със семействата си, тъй като имахме нужда от това. Понякога работим, друг път излизаме из празна София, а има и дни, в които бездействаме. Лятото минава, като един миг, а аз се учудвам, че това не ме кара да се чувствам зле. Друг път все бързам за някъде, все съм в очакване на нещо, все правя планове и искам да бъдат точно изпълнени. Докато сега не е така.. и онзи ден споделих един цитат в Instagram, който най-точно описва състоянието, в което умът ми се намира:

“That is the simple secret of happiness. Whatever you are doing, don’t let past move your mind; don’t let future disturb you. Because the past is no more, and the future is not yet. To live in the memories, to live in the imagination, is to live in the non-existential. And when you are living in the non-existential, you are missing that which is existential. Naturally you will be miserable, because you will miss your whole life.”

Живея в настоящето, наслаждавам му се и се чувствам много по-спокойна по този начин! Не бързам, има дни, в които върша всичките задачки наведнъж и други, в които нищо не ми се получава. Но това не ме притеснява, а точно обратното- осъзнавам, че съм имала нужда от този момент.

През работните дни се занимавам със заснемане на кадри за Instagram, плануване на следващи публикации и търсене на вдъхновение, накратко казано: създаване на съдържание.

Онзи ден една приятелка ми звънна и ми каза: “С всяка една снимка, всяко едно описание и публикация, се вижда колко любов и старание влагаш! Подобряваш качеството и това не остава незабелязано.”, а аз…аз останах безмълвна. Никога не съм приемала, че създавам нещо велико, различно и супер креативно, но това, че хората покрай мен виждат усилията ми, ме кара да се чувствам истински щастлива.

А пък търсенето на вдъхновение става в няколко точки, които съм написала и в тефтера си:

• Търси нова информация, чети и отсявай.

• Записвай си цитати и неща, които те вдъхновяват.

• Създай свой собствен глас.

• Поставяй си цели.

• Измервай успеха си.

• Разпределяй правилно времето си.

• Прави си списък със задачи.

• Бъди постоянен в това, което правиш.

И така прекрасни хора, има още много какво да ви разказвам, а постът вече е прекалено дълъг, затова реших, че е добре да го разделя на две части. Днес спирам дотук, а в сряда ще публикувам и втората част от не толкова кратката статия за нещата, които се случват в живота ми.

Благодаря на всички, които са останали до края на публикацията! Предупредих ви, че говоря много, хаха!

А сега ви пожелавам една много хубава седмица, изпълнена с цветни емоции, усмивки и продуктивност!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s