#BLOOMINGMARCH: ИНСТГРАМАБЪЛ МЕСТЕНЦА В СОФИЯ

Здравейте, прекрасни хора!

Днес в lifestyle вторник темата ще бъде едно естествено продължение на нещата, които си говорихме през изминалата седмица. Тогава ви разказах за това как обработвам снимките си и кои приложения използвам (може да прочетете повече тук), а днес ще ви покажа някои instagrammable местенца в София. Тъй като голяма част от последователите ми са от столицата, а и животът ми е тясно свързан с нея, реших че това е една интересна тема за вас. На всеки му се е случвало да иска да си направи снимка и да не си намира подходящото място, затова и създадох този кратък, но полезен списък за София.

Преди време бях направила такъв за Пловдив. Може да го прочетете тук.

• Катедрала “Свети Александър Невски”

Знаете, че “Св. Александър Невски” е най-разпознаваемата забележителност и е синоним на града за мнозина. Често може да видите снимки оттук, но те стават изключително величествено и красиво. Хубавото е, че с тази локация имате голям избор от ъгли, от които може да направите различни кадри.

• ул. “Съборна”

Улица “Съборна” и магазинчетата по нея са перфектното instagrammable местенце за лайфстайл снимки. Там е страхотно за така любимата ми фотография в градски условия.

• Народен театър “Иван Вазов”

Едно от най-младежките места в София, което винаги ми напомня на летните вечери, прекарани навън със сладолед в ръка. Локацията за снимки е повече от супер, защото носи едно винтидж излъчване, което страхотно се улавя в кадрите.

📍: ул. “Дякон Игнатий” №5

Е, дотук ви казах местенца, които са емблематични за София и неведнъж сме ги виждали по снимки, но ето и някои по-интересни такива…

• Графитът „Дар Божий“

Направен от известния графити артист Nasimo, представя неописуемата красота и събира в една “картина” всичките най-отличими черти на българската девойка.

📍: ул. “Ш. Петьофи” №55

• Дворът на ЦУМ

Още едно много готино местенце, скрито в центъра на София. Това е едно от най-любимите ми локации за снимки, защото ми носи някакъв италиански vibe.

📍: булевард “Княгиня Мария Луиза” №2

• Пространството около Ring Mall

Едно от местата, на които се получават изключително готини, интересни и различни снимки, затова и е предпочитана локация от мен. Няма толкова много хора, не пречиш на никого и крайният резултат винаги е добър!

📍: ул. “Околовръстен път” №214

• Made in Blue

Синята къща на Made in Blue е едно магично местенце за снимки. Може да си направите много различни кадри както вън, така и вътре. А пък и готвят вкусно, хихи!

📍: ул. “Юрий Венелин” №6

• Графит “Иновация за живот”

Аз съм маниак на тема графити, затова и ви споделям още един такъв. Този път той е с кауза и е реализиран, като част от кампанията „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“.

Намира се отстрани на мароканския ресторант “Annette” и пред магазин “Чай във фабриката“.

📍: ул. “Ангел Кънчев” №27

Е, спирам дотук, защото ако продължа, този пост ще стане безкраен! Нямам търпение времето да се пооправи, защото имам много набелязани софийски местенца, на които искам да снимаме. А след време ще направя и втора част на тази статия. Винаги имаме нужда от идеи за локации, сигурна съм! 😅

А вие снимали ли сте се на някои от тези места? Ще ми бъде интересно да разбера! ❤️

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s