#BLOOMINGMARCH: ПОЗИТИВНИТЕ НАВИЦИ, КОИТО ПРАВЯТ ЕЖЕДНЕВИЕТО ПО-ХУБАВО

Здравейте, прекрасни хора!

В съботния ден реших да си говорим за малките неща в ежедневието, които го променят към по-добро! Имам предвид всички онези полезни навици, които във времето съм си изградила. Смятам, че всеки един от нас си има такива малки традиции, които ни правят по-силни, щастливи и пълноценни, затова сега ще ви споделя моите!

Ако търсите начини да добавите повече положителни емоции в ежедневието си, то това е най-правилната статия за вас. Приятно четене!

Ранно събуждане

Това е нещото, което ме зарежда толкова силно и правейки го, се чувствам изключително продуктивна. Има едно нещо, което драстично се промени в последните няколко години. Става дума, че от една нощна птица се превърнах в ранобудна такава! Ранното ставане и вършенето на задачи, преди целият свят да се е събудил, ме прави много по-пълноценна. Свършвам си всичко, което съм си поставила и имам още мнооого време. Ако стана в 5 часа, то в 10 часа вече ми е средата на деня! 😅

Без телефон сутрин

Не съм перфектна в това, но НЕпроверяването на телефона ми е едно от онези неща, които оказват огромно влияние върху начина, по който ще протече денят ми. Има дни, в които сутрин веднага посягам към телефона си, загубвам голяма част от времето си и мозъкът ми вече е загрижен, още преди да се е разсънил. Това е едно от най-трудните правила, които съм си поставила, но е изключително полезно и действа по страхотен начин.

Вода с лимон

Всяка една моя сутрин започва с вода и лимон. Сякаш организмът ми е свикнал с това и ако не го направя, то няма да се разсъня. През изминалата събота ви споделих за какво е полезна тя и днес ще се повторя. Мисля, че няма как да ми писне ги казвам, особено щом действа толкова благоприятно на нас самите.

Водата с лимон:

✔️ Има диуретично и прочистващо действие.

✔️ Осигурява на тялото електролити, които хидратират организма.

✔️ Помага на храносмилането.

✔️ Прочиства кръвта.

✔️ Подобрява състоянието на кожата.

Витамини

В ежедневието се опитвам да ям максимално правилно и да си набавям всички полезни вещества от храната, но не винаги се получва. Затова през по-студените месеци приемам женски витамини, както и желязо. Това ми помага да бъде здрава, бодра и да имам енергия и тонус. Няма да споделям повече за тях, просто защото всеки организъм се нуждае от различно нещо. Най-добре е на базата на изследвания и нуждите на тялото, да се определи от какви витамини имате нужда!

Движение

Истината е, че единственото нещо, което ми помага, когато съм уморена и имам нужда от избистряне на ума, е разходката. Излизането навън винаги подобрява настроението и енергията ми.

Изисква се време да формираш различни навици, но с последователност всичко се получава! Аз вече свикнах, че веднъж дневно излизам на разходка и някак си не мога без нея.

Всичко това се отнася и за упражненията и различните видове спорт. Да, понякога е трудно и ни мързи да тренираме, но това ще ни накара да се почувстваме по-мотивирани, а умствената умора буквално ще се изпари.

Снимка от една от ежедневните ми разходки.

Водене на дневник на благодарността // Gratitude Journal

Една от нещата, които винаги ме държат в график е планирането. Така че то е задължително, ако искате да бъдете по-успешни, но и воденето на дневник на благодарността може да ви направи по-смирени и щастливи. Писането помага да преработим емоциите си да се почувстваме по-малко напрегнати и да излеем душата си върху лист. Воденето на дневник за благодарност не трябва да бъде нещо трудно, сложно или неприятно. А точно обратното – трябва да ни зарежда. Аз купих своя такъв тефтер от “Добавка Щастие”, но дори и пишейки на бял лист отговорите на кратките, но пълни с много смисъл въпроси, е напълно достатъчно. Отделяйте по 5 минути сутрин и вечер и ще видите една осезаема разлика!

А ето и въпросите, на които е добре да отговаряте:

🌞 (сутринта)

• Днес съм благодарен за…

• Какво хубаво искам да ми се случи днес?

🌙 (вечерта)

• Кое е полезното нещо, което направих днес?

• Какво ме накара да се усмихна днес?

• Направих ли деня на някого по-хубав?

Да чета по една глава от книга всеки ден

Както знаете, четенето има много предимства като умствена стимулация, облекчаване на стреса и допринасяне на спокойствие. За съжаление, вечер си лягам уморена и нямам сила, за да вникна в някоя книга, но съм си поставила превило да чета поне по една глава, за да може да не оставам без четиво, да задържа вниманието си за малко повече време и да завърша деня си с нещо приятно и красиво.

Страница от книгата, която чета в момента. “Помощ, простете” на Фредерик Бегбеде

Е, ето това са моите малки ритуали за постигане на щастие в динамичното ежедневие, което водим! Разбира се, това не са нови и различни неща, които не сте чували досега, но всеки трябва да намери това, което му действа успокояващо и добре.

Малките стъпки водят до големи промени!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s