#BLOOMINGMARCH: МОЕТО СТУДИО

Здравейте, прекрасни хора!

Днес е време за една lifestyle тема! Нещо, за което неведнъж сте ме питали, а именно за мястото, което присъства най-често в снимките ми. Домашното ми студио или както аз обичам да казвам мястото, където се случва цялата магия, свързана с блога! Това е пространството, където прекарвам 90% от времето си и което исках години наред! 🙄 Затова и реших да ви разкажа детайлно за него и цялата му направа.

Истината е, че имам огромен късмет да притежавам едно такова пространство вкъщи. Пространство, в което цари един вечен творчески хаос, място, в което си държа цялата техника, аксесоари, неща за снимки , както и слабостите ми, като списания, сувенири и други.

Още в началото, преди студиото ми да бъде една реализирана мечта, аз знаех какво точно искам да има в него. Желаех да е място както за работа, така и за почивка!

За мое огромно щастие, стаята, в която се намира студиото беше съвсем неизползваема и нямаше нужда от пребоядисване или ремонтни дейности, затова много бързо това местенце си стана мое. Слагайки различни мебели, аксесоари и декорации, то придоби силен характер и стана едно цветно пространство, в което обичам да творя.

А за това студио имах 3 главни условия:

  • Светлината.

Разбира се, започвам със светлината, която беше и най-важното нещо за мен. Тъй като стаята се използва главно за снимки и работа, то тя трябва да бъде добре осветена. За мой огромен късмет, тя цялата е в прозорци, така че от голяма полза е естествената светлина, като най-изразена е през сутрешните часове. Впоследствие си купих и софтбокс и ми върши страхотна работа, особено в дните, в които естествената светлина не е достатъчна. Моят е на Dynaphos и съм го закупувала от сайта им, като е подходящ за портретна и предметна фотография.

  • Правилните аксесоари.

Във времето, в което разполагам с това пространство разбрах, че вместо непрекъснатата промяна на цвета на стените, подходящите аксесоари могат да направят визията много по-обновена, различна и интересна. Истината е, че точно аксесорите и емоциите, с които вие ги купувате, правят една къща – дом. Аз сменям своите непрекъснато, тъй като присъстват в някои от кадрите, които качвам и не искам да се повтарят, а пък и един и същ декор доскучава! 😅 Повечето от декорациите, са събирани във времето и са купувани от различни места, но главно съм ги взимала от JYSK, където има богата гама от аксесоари за дома. Често правят намаления, така че има много изгодни цени!

💡 Магазини, в които може да намерите интересни, различни и дори instagramable декорации са JYSK, IKEA, PEPCO и KIK. А места, в които има големи открития за малко пари са магазините тип “Всичко по 1 левче”. Ако търсите бюджетна украса за дома си, то съветът ми е да се оглеждате навсякъде и да търсите на места, на които дори и не сте предполагали, че има такива неща!

  • Начин на разположение и гъвкавост.

Последното условие, което имах за моето студио е то да бъде “гъвкаво”, тоест да нямам проблем с разместването му и да става бързо и лесно. За всеки кадър ми е нужен различен декор, някои снимки са по-минималистични, а пък други с повече предмети, затова и направих, така че да нямам проблем при промените, които се случват. Мебелите са леки, затова и нямам нужда от помощ, мога да се справя сама.

Какво друго исках да има в моето творческо пространство?

Разбира се, изкуство или както обичам да казвам перфектните piece of arts. Изкуството е вид майсторство, чиито продукти носят естетическо удоволствие! С тях творците въплъщават вишата красота в реалността върху платно или скулптура. На мнението съм, че имайки покрай теб произведение на изкуството, умствената дейност и креативността биват стимулирани и това действа благоприятно върху работата. А пък и всяко едно пространство става много по-цветно и красиво, ако в него присъства картина. В своето студио имам както уникални картини от български автори, така и принтове, които съм взимала от магазини като JYSK и IKEA.

Както всички декорации, така и мебелите са събирани във времето и се наложи просто да докупя две неща, които са и основните в тази стая, а именно цветното кресло и пуфа към него. Точно те ми дават възможността да експериментирам и да си играя с цветовете в стаята. Дълго време търсех подходящото кресло, като разглеждах в магазини като JYSK, IKEA, KARE и други. Все нещо не ми харесваше и най-накрая реших да се впусна в ровене из сайтовете. Така и попаднах на това дизайнерско кресло от vivre.bg. Мебел, която закупих изцяло “на сляпо”, но някак си улучих! Няколко месеца по-късно ми излезе реклама, че има и същият пуф, затова реших да го поръчам и сякаш визията на цялото студио стана завършена.

Историята на огледалото, от което често виждате снимки, също е интересна! Това е предмет, който имаме вкъщи от години насам, като седеше в друга стая и изглеждаше по коренно различен начин. След “пенсионирането” му от антрето, аз реших, че мога да му вдъхна втори живот. Купих боя в цвят старо злато, изшкурих рамката му и след това я боядисах. Стана като ново! Бялото килимче пред него е купувано ат JYSK, а токчетата са толкова неудобни за носене, че си станаха част от декора. Добавих и цветни лампички, които финално завършиха този ъгъл от стаята.

Точно срещу този кът съм си направила друг такъв, който е за релакс. Топло одеалце, меки възглавнички и радиатор, който излъчва още повече топлина. Е, аз никога не съм лежала в него, но всеки, който дойде се възползва от тази антистрес зона.

На дървена етажерка, която отново съм закупувала от vivre.bg, съм си наредила различни сувенири и спомени. А пък до нея имам 2 кошници: едната е от PR пратка и в нея съм си сложила различни “аксесоари” за фотоапарата ми; другата е пълна със списания InGlobo, L’EUROPEO и AMICA, тъй като дълго време колекционирах всичките им броеве.

За повече уют и завършеност на моето студио има и вечнозелени цветя, които правят атмосферата още по-свежа, както и пухкав килим.

Знам, че постът стана изключително дълъг, но това местенце ми е толкова любимо, че дълго мога да говоря за него!

Ако и вие сте предприели правенето на такова home office пространство, съветът ми е да търсите вдъхновение в Pinterest и Instagram, да разглеждате различни сайтове и да се оглеждате навсякъде за находки! Защото търсейки и откривайки, то правенето на “вашето пространство” става по-сладко!

Магазини, от които съм пазарувала:

  • JYSK
  • IKEA
  • VIVRE.BG (онлайн)
  • JUMBO

Надявам се, че този пост ви е бил полезен!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s