Our Weekend Getaway | Villas MALINA, Borovets

Здравейте, прекрасни хора!

Добре дошли отново в моя блог!

Днес ще си говорим за нещо, което вие пожелахте, а именно бягството ни, което си направихме през изминалия уикенд в Боровец. Имахме нужда от активна почивка! Затова и избрахме да избягаме от градската джунгла и да отидем на едно наистина райско местенце. Местенце, което си мечтаехме да посетим от много време насам, а именно Вилно селище “Малина”. Отдавна си бяхме наумили да отидем в тези невероятни дървени къщички в гората и решихме, че сега е най-подходящото време! 🤩 Изключително сме доволни от престоя ни там и сега е време да ви разкажа малко повече за него.

4cdb0485-6537-4da0-b0ad-5147f6d6b405

Вилно селище “Малина” се намира в края на комплекс Боровец, непосредствено до Вилно селище “Ягода”. Вилните селища се намират на 2 км от центъра на Боровец, на 30 минути пеша. Селището разполага с 28 уютни дървени двуетажни къщички, полски тип. Истината е, че преди да посетим “Малина” бях скептично настроена към това, което предлагат, защото всичко ми се струваше преувеличено по инстаграмски, хаха. Но се оказа, че тази идилия наистина съществува! Борова гора. Чист въздух. Пеещи птички. Лек ветрец. Тишина. Ето с тези няколко кратки изречения мога да опиша как точно изминаха почивните ми дни! Отдавна не бях попадала на такова спокойно и красиво място. За първи път от много време насам си починах истински. Наспах се, релаксирах максимално и загърбих всички тези тревожни мисли, които ме мъчеха в последните няколко седмици. Оказа се, че този вид почивка ми се отразява много по-добре, отколкото онези в скъпите хотели със СПА. 😄 Важно е да се обръщаме към по-простичките неща в живота! Щастието се крие в малките неща, които обаче често пренебрегваме в ежедневието си! Затова тези два дни, далеч от градската джунгла, са нещото, от което всеки един има нужда!

img_3014

А сега е времето да ви разкажа малко повече за “логистичната” част на нашето пътуване! 😄

За тези къщички знаем от преди няколко години, когато станаха модерни в Instagram. Е, трябваха ни само 2 години, за да се наканим да отседнем в тях! 😄 Запазването стана много лесно и бързо – седмица преди престоя ни, се обадих на телефона, посочен в сайта и запазих една от хижите. Не беше нужно предплащане, тъй като то се случва на място при настаняването. Всъщност цената включва само наема на вилата. Дървената къщичка разполага със собствена кухня, обзаведена и оборудвана за самостоятелно приготвяне на храна, две отделни спални помещения, хол, баня и веранда. Отстрани на хижата има пространство, на което да си паркираш колата, което е голямо удобство, тъй като по този начин няма да мъкнеш багаж, както се случва на повечето места. Както вече споменах цената включва само наема на вилата, така че храненето ни беше един допълнителен разход. Ядохме 3 пъти в ресторанта, като главно закусвахме там. През останалото време хапвахме неща, които си бяхме взели със себе си. Повечето хора, отседнали в останалата част на комплекса, си правеха барбекю, тъй като отстрани на къщичките има обособено място за това. Разбира се, ако искате да си направите такова, може да си носите неща със себе си или да си напазарувате от супермаркетите, които се намират в Самоков (на 10 минути с кола).

Нещото, което ми направи голямо впечатление е колко са топли къщичките, дори и през летния сезон. Е, ние не улучихме най-прекрасното време. И през двата дни на престоя ни навън валеше и температурите бяха доста ниски за лятото – около 13-14 градуса. 🥶 Въпреки неприятното време навън в къщичката беше изключително топличко и приятно… дори на моменти беше твърде топло, но хубавото е, че сам можеш да регулираш температурата. Представям си колко приятно ще бъде през зимния сезон – навън вали сняг, а ти си седиш вътре на топличко. Ще се посети и тогава, разбира се! 😅

img_3183

Хубавото на вилното селище е, че се намира на удобно място, на което има къде да се разходиш с кола… и без кола! Ние не се възползвахме толкова много от това предимство, НО дъждовното време беше голямата ни пречка, хаха. За сметка на това се наспахме, релаксирахме максимално и си отпочинахме!

В заключение, мога да кажа, че това е перфектно местенце, на което да намерите спокойствие, тишина и хармония!

img_1503

Силно се надявам този пост да ви е бил полезен! Ще се радвам да разбера дали и вие сте посещавали вилното селище! Ако да, то какво смятате за него? ❣️

В IGTV съм качила импровизирано видео, в което съм събрала някои приятни моменти от изминалия уикенд!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s