What we watch on Netflix?

Здравейте, прекрасни хора!

Добре дошли в моя блог!

В последните няколко седмици времето не е никак приятно, а мрачните и дъждовни часове са много повече, отколкото слънчевите! 😌 Затова и съм на вълна “стоя си вкъщи”, а outfit of the day са пижамите ми, хихи! Най-любимото ми хоби за тези мрачни дни е Netflix and chill, затова и днес се вдъхнових да ви покажа кои са сериалите, които гледам там напоследък. И тук имам една изненада за вас! Освен моя списък, ще покажа и този на половинката ми. Поне веднъж да има мъжка гледна точка в този блог! 😄

Дълго време се чудех дали да си направя акаунт в Netflix, тъй като си мислех, че нямам достатъчно време да гледам различни сериали и филми. Разбира се, когато обявиха извънредното положение осъзнах, че няма за къде повече да го отлагам и се абонирах… и мога да кажа, че това е едно от най-добрите ми решения. Хубавото на тази платформа е, че има както сериали и филми, така и документални серии и реалити предавания. Споделям акаунта със семейството си, което ужасно много ми харесва, тъй като по този начин си споделяме мненията за сериали и филми и си препоръчваме различни такива!

img_1301

И преди да ви покажа списъка, ще ви разкажа за моя многообразен вкус, който зависи главно от настроенията ми, хаха! Всъщност не обичам да гледам изключително тежки сериали, които съдържат насилие, но пък имам и такива моменти. Държа сериалите да са лекички, приятни и неангажиращи, но следващия списък си противоречи тотално с това, което пише тук! 😄

Моят списък:

  • Money Heist

Ами… нямаше как да не започна със сериалът, който предизвика огромен фурор! Изгледах го за отрицателно време и все още го преживявам. Да, аз съм човек, който преживява всяка една книга, филм или сериал!

“La casa de papel” е един брилянтен сериал с уникална игра от всеки един актьор! Накратко ще разкажа за него! Група професионални престъпници влизат в монетния двор на Испания (Royal Mint), където започват да печатат голяма сума пари. По време на обира се случват изключително много обрати и всеки показва своето истинско лице. Е, стига повече спойлери! Това е един гениален сериал, който ще ви държи на нокти през цялото време!

  • Elite

Е, това отново е един испански сериал, който ще допадне на всеки, който си пада по заплетените истории и сериали като “Клюкарката” и “Големите малки лъжи”. Испанската тийн драма разказва за трима приятели от работническата класа, които получават стипендии в луксозното частно училище Las Encinas, след като тяхното се срива при мистериозни обстоятелства. Влизайки в това училище те носят със себе си безброй неприятности, които с времето стават все по-големи, а в тях се забъркват и децата на буржоазията. Истината е, че Elite е изключително зарибяващ сериал, който ако го загледаш веднъж, то няма как да спреш повече. И повярвайте ми… краят на всеки един сезон е ужасно неочакван!

  • How I Met Your Mother

Е, все пак ще ви покажа и една комедия! 😅Едва ли има хора, които поне веднъж не са гледали “Как се запознах с майка ви”, но това е един страхотен сериал, който никога няма да ми писне. Изключително забавен, интересен и ненатоварващ,  пълен с шеги, закачки и любов! Ами какво повече може да иска човек?! Смятам, че е важно да се гледат и такива сериали, с които човек да си почине и разтовари!

  • Sex Edication

От този списък осъзнах, че гледам много тийн сериали напоследък, но повечето от тях са пълни с напрежение, объркани човешки отношения, но и комични ситуации. 😅 Sex Education е интересен и забавен сериал, който разказва за сина на известна сексоложка и как той се опитва да използва наученото от майка си, за да помага на съучениците си и да стане популярен сред тях.

Освен сериали гледам и различни риалити предавания, както и документални филми. Някои от тях са Love Is Blind, Too Hot To Handle; History 101, Dirty Money, Explained и др.

Сериали в листата на чакащите:

✔️The Sinner

✔️Dead To Me

✔️Dynasty

✔️Hollywood

✔️Ozark

✔️You

img_1281

Неговият списък:

  • White Lines

Новият сериал по Netflix, White Lines, вплита в себе си една мистерия и живота в Ибиса, свързан с партита, наркотици и разврат. Разказва се за жена, която трябва да идентифицира тялото на брат си Аксел, който е изчезнал в Ибиса преди 20 години. Когато властите ѝ казват, че испанският закон гласи, че всяко по-далечно разследване няма как да доведе до арест поради времето, което е минало, Зоуи взима нещата в свои ръце! Тя се отправя към Ибиса, за да разреши отдавна изоставената мистерия за смъртта на брат си.

  • Peaky Blinders

Британският сериал разказва за харизматичния лидер на бирмингамска банда, която се опитва да разшири влиянието си както в града, така и в страната. Участниците в бандата се опитват да лавират между италианската мафия, полицията, правителството и лондонските банди. Действието се развива през ХХ век, като то е пресъздадено автентично и показва тъмната и мрачна страна на Бирмингам по онова време.

  • Suits

И завършвам този списък с една класика в жанра, а именно Костюмари! Това е съдебна драма, разказваща за младия Майк Рос, който попада на интервю за работа в кантора и се оказва, че е най-добрият кандидат, независимо от това, че дори не е завършил право. Харви Спектър го наема на работа, осъзнавайки че това е най-безумната идея. Сериалът показва подхода към живота и гледната точка на всеки един герой, като съдбата и работата им ги поставя в различни ситуации.

Е, това са нашите списъци! От него осъзнах, че залагаме на “изпитаните” и известни сериали, хаха!

Ще се радвам да ми споделите вие използвате ли тази платформа! И ако да, какви сериали гледате?

Kisses, Steffani

3 thoughts on “What we watch on Netflix?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s