Interview with Olga Dermenji and The Perfect Makeup Look

Здравейте, прекрасни хора!

Добре дошли в моя блог!

Изключително много се вълнувам за днешния пост, защото той е посветен на красотата! Красотата, която създава едно младо и ужасно талантливо момиче. С нея се запознах в началото на 2020-та и съм толкова щастлива от този факт. Веднага усетих колко страхотен и специален човек е тя и днес ще ви запозная малко повече с нея! Ще ви запозная с професионалния гримьор Олга, която превръща своята мечта в реалност и се занимава с това, което обича!

С нея създадохме една страхотна женствена визия, която е подходяща за предстоящия празник. Насладете ѝ се! Разбира се, направата на тази секси визия беше и перфектният момент да я разпитам малко повече за грима, любовта ѝ към него и още нещо… пожелавам ви приятно четене!

  • Как се казваш и с какво се занимаваш?

Казвам се Олга и съм професионален гримьор.

  • Как започна кариерата ти в света на красотата?

Това е интересна история! 😊 Израстнах в семейство на музиканти и творчеството винаги имаше място в ежедневието ми. Като малка ходих на танци, рисуване, пеене. От детска възраст знаех, че искам работата ми да е свързана с изкуството, но не знаех с какво точно. Рисуването, сякаш, заемаше по-специално място в сърцето ми. Гримът също. За мен това е почти едно и също нещо! Нямах търпение да порастна и да започна да се гримирам.

След време обаче загубих тази духовна връзка с изкуството. Завърших маркетинг и започнах да работя в сферата на IT подръжката. Смених няколко фирми и позиции през годините, продължавайки да се чудя с какво искам да се занимавам. Знаех, че това, което върша в тези фирми не е моето призвание. Изкарах курс по грим и дори започнах да го практикувам, но продължавах да работя нещо, което не ми носеше никаква радост и удоволствие.

Преди около година и половина напуснах работата си, за да се отдам изцяло на грима! И това беше най-правилното решение в живота ми! Сега работя за страхотният бранд “Givenchy” и се радвам на всеки ден, прекаран в работата ми!

  • Коя е най-любимата част от работата ти?

Най-любимата част е да видя израза на клиентката, когато се погледне в огледалото за първи път! Когато тя погледне себе си с други очи. Тя веднага започва да се чувства по-уверена, по-женствена, по-кокетна и секси. Да подариш тези усещания на една жена е много вдъхновяващо и удовлетворяващо!

  • Откъде черпиш вдъхновението си?

Вдъхновението е навсякъде! То е в музиката, в киното, в книгите и в социалните мрежи.

  • Кое е най-любимото ти нещо в грима?

Подчертаването на веждите, може би. Колегите ме наричат „Феята на веждите”, хаха.

img_7785

П.С. И ги правиш наистина страхотно, прекрасна Олга! 

  • Какво е красотата за теб?

Красотата за мен е любов! Любов към себе си най-вече, към своята същност, към всяка клетка на своето тяло. Няма нищо по-красиво от това!

  • Кой е най-ценният beauty съвет, който може да дадеш на читателите?

Обичам да повтарям, че перфектният грим започва от грижата за кожата. Това е и най-важната стъпка! Премахването на грима, почистването на кожата, нейната хидратация и подхранването правят нанасянето на грима идеално. Затова най-ценният съвет е да осигурите на кожата си това, от което тя се нуждае- грижа, която изисква точно твоята кожа. И никога не си лягайте с грим!

  • Какви са тенденциите в грима за 2020-та година?

Най-главната тенденция в грима за тази година е нюда, или “no makeup makeup” – естествен тен, леко скулптурирано лице, естествено подчертани вежди, малко блясък за устни и спирала. Хубавото на този грим е, че не изисква кой знае какви умения и голямо наличие на грим продукти!

Още една тенденция за тази година е използването на един цвят руж и сенки за очи. Дори може да се използва един продукт за двете зони, това може да е руж, сенки и дори червило.

Очната линия също е много актуална през 2020г. Можем да експериментираме с вида на очната линия колко ни се иска. Тя може да е по-закръглена или по-графична, тънка или дебела, черна или цветна.

Colorblock – е следващата тенденция за 2020г.

Изборът на сочни цветове за клепачите е много популярен и актуален. Създаваме лека небрежна визия, като главното правило тук е да не се смесват тоновете с по-светли или по-тъмни такива. Имаме един плътен наситен цвят върху целия клепач без никакъв градиент и блендиране.

Актуални са визиите, вдъхновени от 60-те. Туиги се завърща! 😊

Класическото котешко око и спирала, която задължително трябва да бъде на няколко пласта.

Най-прекрасното на 2020 година е, че можем да ползваме това, което искаме! Каква е степента на матовост, сияние, яркост и сочност е лично твой избор и твое решение.

Имаш пълната свобода за творческа реализация!
  • Какво те вдъхнови за днешната визия? Разкажи ни малко повече за нея!

Идеята, която стои зад тази визия е да направя нещо съвсем ново за мен! Исках да направя идеален тен с леки корекции и много сияние. Обичам сияещата кожа. Кожата на Стефани е толкова чиста и млада, исках да изглежда още по-здрава и жизнена.

Също така исках да използвам няколко тренда в тази визия. Имаме очна линия, котешко око, много мигли. А и се спрях на визия, която идеално се съчетава с най-различни червила – аз пробвах с лек нюд и класическо червено, но мисля, че и винено и дори тъмно, почти черно лилаво ще стои много добре на тази визия.

img_7651

img_7662

img_7694

  • Къде читателите на Daily Dose of Inspiration могат да те намерят?

Могат да ме намерят във Facebook: Luminous Flux Makeup  и в Instagram – @dermenjimakeup

А ето и кратък видео-урок за постигането на тази визия:


Олга е един прекрасен, много усмихнат и положителен човек, който създава красота! Човек, който успява да те зареди с положителна енергия и да те накара да се почувстваш красива, секси и с толкова много самочувствие!

И искам още веднъж да ти благодаря, Олга, за красивия грим, който създаде; за усмивките, които ми подари и за страхотното време, което прекарахме заедно!

А на вас, мили хора, ви пожелавам да бъдете винаги усмихнати, вдъхновени и да създавате красота, както го прави и Оля!

Kisses, Steffani

One thought on “Interview with Olga Dermenji and The Perfect Makeup Look

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s