What happened in 2019?

Здравейте, мили хора!

Благодаря ви, че отново сте тук, в моя блог!

Направете си чай или кафе, защото ви очаква един дълъг и много важен за мен блог пост! Ще ви разкажа как измина моята година, моята 2019-та! Публикувам този пост на третия ден от Коледа- на Стефановден! Днес имам малък празник, затова и реших да направя постa още по-символичен!

Година събрана в 5 606 кадъра в телефона ми и милион емоции- хубави и лоши. Година, която ме накара да порасна и да видя различните страни на живота..

По традиция всяка една година по време на коледните празници с цялото ми семейство се събираме в Пловдив. Радваме се на споделеното време, готвим и хапваме вкусотии, разхождаме се… заедно сме! И така след празничния обяд с роднините ми на 25-ти, с мама и тате излизаме на разходка.

Миналата година решихме да се разходим до Капана, където имаше и коледен базар. Разхождайки се на един от щандовете ми подариха картичка, която гласеше “Дано твоята 2019-та бъде поне толкова сладка, колкото уиски с мед!”. Е, досещате се, че това беше реклама на алкохолна марка, но посланието и картичката толкова много ми харесаха, че се озоваха върху моя mood board, който се намира на стената срещу бюрото ми и често ми дава сили да продължа напред!

Е, горчива или сладка, годината си измина много бързо и главата ми трудно побира мисълта, че след броени дни настъпва 2020-та! Затова реших да събера на едно място нещата, които ми се случиха и научих през тази луда година!

Никога не съм си правила year’s resolutions, защото никога не ги спазвам, но явно през 2018-та година музата ми е дошла и на последните страници на тефтера ми съм си написала няколко.. ето ги и тях:

My 2019 New Year’s resolutions:

“Каквото и да се е случило през изминалата година, бъдете благодарни, защото ви е довело там, където трябва да бъдете!”

  • В кои области искам да се съсредоточа през 2019-та?

През 2019-та година искам да се съсредоточа главно върху образованието си и самоусъвършенстването. Ще обърна внимание на здравето си- както на физическото, така и на менталното.

Ще попътувам: както в България, така и в чужбина.

Ще правя повече добро: има толкова много каузи, в които може да се включа!

Ще посещавам по-често театрални постановки и опера.

Ще се опитам да чета повече- винаги има време за това!

  • Ако постигна едно нещо през 2019-та, какво искам да бъде то?

Да се справя на предстоящите ми изпити и да вляза в университета, в който искам.

  • Как искам да се развия като човек през 2019-та?

През предстоящата година искам да стана по-самостоятелна и отговорна. Да обръщам внимание на важните неща, но и да ми пука по-малко за всичко безсмислено. Да бъда по-щастлива, защото имам всичко, от което се нуждае един човек: дом и хора, които обичам и ме обичат.

  • Какво трябва да спра да правя през 2019-та?

Трябва да спре да ми пука толкова много и да не се ядосвам на най-малкото!

  • Какво трябва да правя през 2019-та, за да си донеса радост и щастие?

Трябва да продължа да пиша в блога си, да снимам за Daily Dose of Inspiration by Steffani, но и да мога да си правя social detox.

Освен детокс за ума, да си правя детокс на тялото, а и да се храня пълноценно и балансирано. 

И най-важното: да правя хората покрай мен щастливи, защото това ме удовлетворява!

  • Поставяй си малки цели всеки месец!
  • Deadlines: винаги си поставяй краен срок, защото това ще те мотивира!

-Из последните страници на планера на Стефани

Е, харесва ми това, че целите, които съм си поставила не са били нещо недостижимо и невъзможно, а напротив! Година по-късно аз съм щастлива и удовлетворена, че нещата, които съм написала по-нагоре са изпълнени..

Докато пиша този пост ми е леко носталгично.. носталгично, заради времето, което буквално препуска, а ние, заети с работа и задачи, не усещаме, че то минава и няма как да се върне.. затова и трябва да го ценим. Да ценим всеки един ден, всяка една минута, всеки един момент… Това е и едно от нещата, които най-накрая осъзнах през изминалата година.

Времето си тече, а ние трябва да не го подценяваме! Трябва да му се отдадем и да го “ползваме правилно”. Прекарвайте време с близките си хора и му се наслаждавайте! Бъдете благодарни за него!

Бъдете доволни от нещата, които постигате! През тази година постигнах много малки постижения за самата себе си и съм горда с това! Дълго време ми трябваше да започна да се наслаждавам истински на своите малки победи. Защото имах един момент, в който колкото и да постигах, не бях доволна от резултата и исках още и още… Е, не бъдете като мен, мили хора! Радвайте се на победите си, каквито и да са те! И дори да не се радват хората покрай вас… ами, не им обръщайте внимание! Бъдете над нещата! Защото само вие знаете колко труд и упоритост стои зад вашата победа!

В края на годината аз съм удовлетворена!

През 2019-та година взех книжка, взех си и изпитите с отлични оценки и започнах да уча мечтаната специалност; имах бал И “балната лудост” не ме обхвана; освободих се от онези мисли, които ме караха да се чувствам нещастна; изправих се пред един от най-големите си страхове- говоренето пред много хора: говорих пред пълна зала с колеги от специалност “Реклама” и представих своя проект и се почувствах горда с това, което постигнах! Бъдете горди със себе си! Вие го заслужавате!

Една от малките големи победи за мен през 2019-та е, че избягах изключително много от комфортната си зона. Аз съм си интроверт и тази година реших да променя това. В живота ми имах нужда от нови неща, нови моменти и НОВИ ХОРА! За щастие, университетът ми даде възможност и се запознах със стойностни хора, с които правим приключението си, наречено университет още по-голямо и лудо! 😄

Е, спомям си как на 1-ви октомври отидох на откриването на академичната година със страх и притеснение, а в главата ми се въртяха въпроси от рода на “А аз дали ще си намеря подходящи и готини хора, с които да си пасна?”. Намерих си и определено притесненията и страховете ми бяха напразно! А сега съм още по-уверена и отворена за нови приятелства!

И на последно място, но не и по важност през 2019-та година се освободих от всичко токсично в моя живот! И всичко стана, благодарение на книгата “Кой те излъга какво е щастие?” на Ралица Генчева. Купена през 2018-та, препрочетена няколко пъти и всеки път я разбирам по-различен начин.. Е, в нея се разказва за минимализма и за това как да разчистиш работното си място, дигиталното пространство, дома си… но и връзките си с хора. Тези, които ви натоварват, тези, които НЕ ВИ КАРАТ да се чувствате щастливи! Правете избори да бъдете щастливи, мили хора!

А ако не сте чели тази безценна книга, то трябва да поправите тази грешка! 🙂

img_3283

И ще завърша с думи, които стоплиха сърцето ми:

“Какво да кажа за 2019-та… Беше година, в която ми се искаше да се случат неща, които така и не дойдоха. И никак не съм тъжна, вълнувам се дори за догодина, когато, вярвам, всичко ще се сбъдне така, както започнах да го сънувам. Получих шансове, които грабнах, допуснах до сърцето си хора, които ме правят щастлива и израснах още мъничко като човек. Разбрах кои приятели да оставя близо до мен и с кои вече мислим различно, живеем в различни светове. Обичах повече, смях се повече, плаках мъничко, но си оставам все така усмихната и вярваща в сбъдването на мечти. 2020-та, моля те, добра с всички ни бъди!”

– Яж, чети, обичай и пътувай

Бъдете щастливи през новата 2020-та! Бъдете добри! Бъдете здрави!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s