Life Update

Здравейте, мили хора!

В последния месец и половина ми се случаха ужасно много нови неща, които нямаше как да не ви разкажа, затова реших да направя един Life Update пост, в който да събера всичко на едно място. Направете си чаша ароматно кафе и се настанете удобно!

Животът не е само цветя и рози, затова и този пост ще бъде както весел, така и тъжен. Но точно тези неща, които ми се случиха ме направиха още по-силна! Приятно четене!

img_9653

The new chapter in my life

Ще започна с това, че отворих една нова страница от живота си. Тази есен започнах университет! В момента съм първи курс в Нов Български Университет с една креативна специалност, а именно “Реклама”. Изключително съм щастлива, че сбъднах една от мечтите си, а именно да уча това. От няколко години съм силно запалена по маркетинг, ПР и реклама, затова и реших да последвам сърцето си! Чувствам се щастлива и много на място в този прекрасен университет!

Излизане от комфортната си зона

Разбира се, със започването на университета, то дойдоха и новите запознанства и новите ситуации, с които се сблъсках. Няма да лъжа, в началото ми беше трудно да изляза от комфортната си зона, но за този един месец разбрах, че животът започва точно, когато излезеш от твоето “безопасно място”. Може да не ми личи, но аз съм голям интроверт и в повечето случаи ми е много трудно да се отпусна на ново място с нови хора. Но от октомври месец реших да променя всичко това и да бъда по-смела! Затова започнах да говоря с абсолютно всички и да не бъда толкова срамежлива. И всъщност това ужасно много ми хареса и чак съжалявам, че досега съм била толкова срамежлива, защото не е имало основателна причина за този мой страх.

Нови отговорности…

С университета дойдоха и много нови отговорности, а ежедневието ми се промени коренно. Откакто започна академичната година съм постоянно в движение, а ако съм вкъщи, то уча, пиша постове или снимам. Опитвам се да съчетавам всичко и в някои случаи си жертвам съня, но съм повече от убедена, че това си заслужава! Харесва ми е ежедневието ми да е различно и интересно. Не обичам монотонността в живота, затова гледам да го изживея на макс и да ползвам всяка една свободна минутка за самоусъвършенстване! Сега ми е времето за това! Затова се записвам на всякакви възможни курсове, свързани с професионалното  развитие и хобитата ми! Чета всякаква литература и уча! И тук е времето да ви споделя една тайна, която научих наскоро! Тя е свързана с четенето и това как да се възползвате от информацията, която четете. Докато четете си водете бележки с нещата, които най-силно ви впечатляват и мислете как това, което прочитате можете да използвате в работата си!

img_0801

Getting back on track

През този месец успях да се завърна и към стария си режим на хранене и тренировки. Е, през лятото не се хранех по най-добрия начин и организмът ми веднага реагира на това. Затова най-накрая се мотивирах да започна отново! Мисля, че сте го забелязали в сторитата ми в Instagram, хаха, а по-долу ще прикача и няколко снимки на “манджичките”, които съм си правила. Харесва ми малката традиция, която си създадох: всяка вечер преди да си легна разглеждам книжката на Айтен Кърмаджи, за която съм ви разказвала неведнъж и избирам ястията за следващия ден. Книгата е страхотна, защото рецептите се приготвят бързо и лесно, хранителни са и са много вкусни!

А аз веднага усетих разликата: чувствам се по-добре и по-енергична. А коремът спря да ме боли, защото в последно време имах голям проблем с това. Затова е много важно какво ядем! Мисля да напиша специален пост с това какво хапвам и какво избягвам. Какво ще кажете? Харесва ли ви тази идея?

Отново на Kangoo Jumps

Логичното продължение на хубавото и здравословно хранене са и тренировките. Аз отново заложих на любимите си Kangoo Jumps! Ползите от скачането са толкова много:

  • Укрепва мускулите на краката, гърба, гръбначния стълб;
  • подобрява стойката;
  • помага за намаляването на стреса;
  • подобрява настроението;
  • зарежда с енергия, позитивизъм и щастие.

Моята загуба…

Винаги в блога си съм искала да ви показвам и разказвам за хубавите неща от живота, но този път искам да споделя с вас нещо, което се случи преди месец, защото понякога трябва да се сблъскаш и с тъжните неща от живота. Не знам как намирам сили да пиша за това, но исках да го направя.. Преди месец загубихме един скъп човек за нашето семейство, а именно моята баба… Благодаря ти, че ни показа какво означава доброта! Благодаря ти, че ни показа какво означава да бъдеш силен и достоен човек! И въпреки че е трудно да се продължи напред след нещо такова, то трябва да събереш кураж и да го направиш! А това ми даде урок. Урок, който всеки един от нас трябва да научи! “Животът, клиширано, не спира!” И ние трябва да го живеем, да се борим и да го обичаме! Понякога е трудно и болезнено, но това не означава, че трябва да се откажем, да загубим надежда. Защото той е тук и сега и няма да ни чака! Защото трябва да вдигнем глава и да покажем на какво сме способни…за нас самите, за хората, които вече са ни напуснали.

Рене Карабаш:

“баба умря

няколко дни след

„на ти семе от мойте домати“

погребението мина нормално

посяхме баба в земята

плакахме много за да я полеем

така се правело ни казаха

а и нямаше да се налага да солим доматите после

мина време и се родиха големи домати

напукани като ръцете на баба ми

откъснах най-големия и

тръгнах бавно към къщата

държах го с двете си ръце

новородено което дори не проплаква

разрязах го наполовина и отхапах

„смърт няма“ каза баба

и една семка засяда между зъбите

12.10.2018″

 

Е, прекрасни хора, благодаря, че четете блога ми! Благодаря, че ме подкрепяте! Знам, че завършва малко тъжно този пост, но силно се надявам, че сте се замислили над думите ми! Бъдете здрави и щастливи!

Kisses, Steffani

 

 

 

One thought on “Life Update

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s