The Beauty of Autumn

Здравейте, прекрасни хора!

Тази година преоткрих есента като сезон и в момента съм “влюбена” в нея, затова ѝ се наслаждавам във всеки един момент! Тя е уют, чаша ароматен чай, горяща камина и топла прегръдка от любимия човек! Затова е днешният пост е много специален… ще си говорим за красотата на есента и нещата, които ме правят истински щастлива. Те са малко и са наистина са простички, но красотата е точно в тези неща.  Приятно четене, прекрасни хора!

Реших да започна поста с този страхотен текст на “Яж, чети, обичай и пътувай”.

“Е, малко е мрачно. Малко вали. Малко сме сърдити на задръстванията, на капчиците дъжд, на вятъра и падащите есенни листа. Но какво от това? Ще се прибираме по-рано, ще сме повече време с любимия човек. Ще пием топло кафе с канела и ще гледаме дъжда от някое уютно кафене. Ще облечем топлите пуловери, ще сложим слънчевите си усмивки, вместо слънцето, което понякога ще се крие. И пак ще сме щастливи. Ще откриваме малките уютни радости на идващата есен. И всичко ще е красиво – златисто, пъстро, влюбено, щастливо. Вече е! Усмихни му се… ❤️”

Усмихнете се на това мрачно време! То е красиво!

Обичам есента, защото е прекрасно да си седиш вкъщи с чаша ароматно кафе, завит с меко и топло одеяло и да си четеш любимата книга! Старая се всяка вечер да го правя и това се е превърнало в един мой малък ритуал, в който искат да присъстват и други членове на семейството!

img_1039

Обичам есента, заради прекрасните гледки, които тя ни показва! Обичам разходките из природата, заради красотата, която ни дава. Есента я преобразява в една цветна симфония от наситени багри. И точно те ми носят най-голямото спокойствие!

Обичам есента, заради топлите пуловери! Аз съм влюбена в модата, затова и нямаше как да подмина тази точка. Тоалетите, които носим през есента… те са съвършенство, ама наистина! Това “натрупване” на дрехи ми е толкова любимо, това разчупване, комбиниране и експериментиране! А топлите пуловери са задължителни! Те внасят уют и красота към всеки един тоалет!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Обичам есента, заради спокойните и красиви утрини! За мен е важен начинът, по който започва всяка една сутрин. Заради това и си имам “сутрешен ритуал”. Ароматно кафе, любима книга или списание и медитация. Научих се да ставам рано, за да се наслаждавам на тишината и красотата. Обичам да наблюдавам как светът се събужда… всичко това ме успокоява и кара денят ми да започва добре, а след този ритуал съм заредена с енергия!

img_0983

Обичам есента, заради спокойните и лежерни вечери! Обичам да започвам сутрините си спокойно, но и да завършвам деня си по този начин. Вечер се отдавам на любимите си сериали, винаги комедии, и хубав чай. Аз съм си tea junkie и имам една завидна колекция от чайчета, но винаги пия един и същ: Verry Berry на Higher Living с малко лимон и мед. Чаят е наистина уникален: свеж и лек. Перфектен за тези релакс вечери!

img_0837
В момента гледам 6-ти сезон на “Силициевата долина”.

Обичам есента, заради тиквата! Една от любимите ми храни, затова и чакам всяка есен с голямо нетърпение! Обичам да я хапвам печена с кокосова захар, да я добавям в смутита и да я правя на крем супа. А тази есен открих и тези декоративни тикви, които да направят дома ми още по-уютен и красив, а и са толкова красиви за снимки!

Обичам есента, заради кафе паузите с него! На мен не ми трябва много: хубаво кафе и добра компания, затова и изключително много ценя точно тези моменти! Един качествен разговор с любим човек може да направи денят ми още по-приятен! А когато е придружен с топли прегръдки и любов, то това е безценно! ЩасТИе!

img_9921

Е, прекрасни хора, това са нещата, поради които обожавам есента. А вие харесвате ли този сезон? Кои са любимите ми занимания през него? Ще се радвам да разбера!

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s