My Way to Relax & Unwind

Здравейте, прекрасни хора!

Благодаря, че отново сте тук!

Всеки един човек има нужда от почивка и то не винаги в най-подходящите моменти! Чувствали ли сте уморени и скапани от работа, а единственото нещо, за което мислите е почивка далеч от цялата реалност, напрежение и технологии? Е, разбирам ви! И точно в такива моменти идва на помощ СПА почивката, за която всеки мечтае! Събирам си багажа за по-малко от час и отивам на най-любимото си място, където мога истински да си почина- Велинград. Градът е известен с това, че има много минерални извори и е пълен със СПА хотели.

СПА почивката е нещото, което винаги ме зарежда, а днес ще ви разкажа за нещата, които ме изключват тотално от реалността. Възползвам се от тези моменти, за да дам почивка на тялото, душата и ума си. Освобождавам се от негативните мисли и се зареждам с положителни такива. Всичко това води до едно пълно спокойствие и намиране на вдъхновение! А сега ще ви покажа нещата, които правя и помагат почивката ми да бъде пълноценна.

  • ХИДРАТАЦИЯ

Не знам за кой път ще говоря за хидратацията в моя блог, но тя е толкова важна! Както вътрешна, така и външна! Окей, знам че се повтарям, но тя заема много важно място в ежедневието ми. 😄 Започвам с хидратацията си вътрешно. Обичам водата, затова и пия супер много през ежедневието си, а по време на почивка увеличавам дневната си доза. Не робувам на твърдението за дневната препоръчителна доза! Пия толкова вода, колкото тялото ми има нужда! Да, разбира се, не прекалявам, защото и това не е полезно! Нося си бутилка навсякъде със себе си и си я пълня с питейна вода!

За външната хидтатация залагам на 2 козметични помощника: серум за лице и термална вода. Ползвам серум, за да хидратирам и подсиля кожата на лицето си. Такъв продукт е подходящ за подсилване на кожната бариера, предпазва кожата от стрес и умора, тонизира я ѝ я прави сияйна и блестяща. Ползвам такъв, който не съдържа аромати, силикони и алкохол. А след употребата на серум използвам и термална вода. Това е един от продуктите, който нося навсякъде със себе си. Едни от предимствата на термалната вода са, че укрепва кожата, хидратира я, успокоява я и балансира pH.

  • Почивка от грим

Кожата ни има нужда да диша и да не я замърсяваме с излишен грим, затова тези продукти не присъстват в багажа ми за перфектната СПА почивка. Така кожата ми се изчиства от пъпчици и червенини. Става по-сияйна без да правя нещо специално, затова следващия път опитайте и този метод. Заслужава си!

  • Изчисти съзнанието си!

По време на СПА почивка си изчиствам главата от всички негативни мисли, затова на помощ идват медитацията и хубавото четиво. Залагам на една от най-любимите ми книги, която препрочитам за пореден път- “Отвори сърцето си” от Аджан Брам. Книжка с будистки приказки за щастие. Един сборник с вдъхновяващи истории за любовта, надеждата, прошката, за преодоляването и освобождаването от страха. Мисля, че всеки един човек трябва да прочете нещо, което да му помогне да промени светогледа си. Понякога гледаме твърде негативно на живота, а той не е точно такъв. Препоръчвам и на вас да намерите перфектната книга, която да ви помогне да се доусъвършенствате. А за медитацията… тя е нещо много специално в моя живот. Създадох си рутина да медитирам, за да намирам вътрешния баланс и да се чувствам уравновесена и спокойна.

img_8784

  • Дигитален детокс

Докато съм на почивка си правя и дигитален детокс, който е супер полезен за ума ни. Чувството да си далеч от телефона е прекрасно! Зарязвам го в стаята и отивам да си почина истински! Социалните мрежи тотално са превзели живота ни. Научно доказано е, че дигиталният детокс е полезен за хората, защото ние сме развили зависимост към това да проверим фийда си в Instagram, Facebook и тн. Излезте от зоната си на комфорт и направете нещо хубаво за себе си!

  • SPA Time

И на последно място ще си поговорим за СПА процедурите.

Обичам да си отделям поне 1 час през деня, за да направя малко СПА процедури. Защо те са полезни? Възстановяват и намаляват стреса, успокояват ума, подобряват кръвообръщението, освобождават тялото от токсини, подобряват настроението и качеството на съня. А след 1 час прекаран далеч от света, аз се чувствам толкова отпусната и спокойна!

img_8800

И това е моят начин, по който аз се отпускам и бягам от напрежението, което всеки един от нас има в ежедневието си. А вие обичате ли да ходите на СПА?

Kisses, Steffani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s