My prom

Здравейте, приятели!

Добре дошли отново в моя блог!

След 2 седмици, изпълнени с празненства, емоции и изпити, аз отново съм тук, за да ви разкажа за това магично преживяване! А пък и ще дам полезни съвети на бъдещите абитуриенти, които ги очакват голямата лудница, хаха.

Реших, че ще е добре да отделя един блог пост, посветен на подготовката за “големия” ден, хаха.

Истината е, че до последно не бях въодушевена за месец май, защото освен с празненства, то той е изпълнен и с изпити. За тях учех много и сега съм доволна, че вече минаха, хаха.

Съвет №1: Ако на вас ви предстои да сте абитуриентка най-важното нещо, което трябва да знаете е, че това не е най-важният ден и не е нужно да харчите хиляди левове и часове, за да изглеждате добре. Единственото, което ще ви е нужно е много спокойствие и голяма усмивка. С това ще впечатлите!

Както разбрахте не приемам бала като нещо много важно. Да, това е завършване на един много интересен период, в който си се изградил като личност, но аз не съм от момичетата, които започнаха да се готвят супер рано за него. Може би, защото знаех как искам да изглеждам, но аз съм човек, който винаги знае какво иска.

Нека започнем с роклите, които си взех за събитията, които бяха 2 на брой: една за изпращането с роднини и тази за бала. Избрах такива, които които могат да се носят в бъдеще.

v-95

img_4259

Съвет №2: Вземете си дрехи, обувки, чанти и бижута, които могат да се носят и за други събития, освен за бала. Не харчете за неща, които ще носите веднъж!

Като цяло нямах проблем с нещата, които търсех. Бях спокойна и знаех, че ще намеря това, което ми харесва.

Съвет №3: Бъдете спокойни, всяко едно момиче ще намери перфектната рокля за себе си!

Всъщност при мен нещата станаха супер бързо. Започнах да си търся рокли началото на февруари и веднага си намерих. Бях разглеждала фейсбук страницата на Princess Fashion Studio и си бях харесала 2 рокли. Когато отидох в бутика им, се оказа, че едната вече не е налична, а другата я имаше и я пробвах. И точно това си беше моята рокля, тя си ме чакаше, хаха! Не пробвах други рокли, защото бях категорична в избора си. И докато разглеждах бутика, видях и другата прекрасна рокля, която си взех за изпращането. Тя е просто бижу! И двете рокли, които си взех от Princess Fashion Studio са повече от прекрасни и хубавото е, че могат да се носят и за други поводи, а аз точно това целях. И целият ми пазар за рокли се случи за точно 20 минути и никой не можеше да повярва на това, хаха! Очаквах да се лутам по магазините, да пробвам и да не се харесвам, да обмислям и да се чудя, НО не и този път. Роклите си бяха в бутика и си ме чакаха!

v-126

v-71

v-86

v-68

 

img_4106

img_4257

img_4108

За обувки и аксесоари започнах да обикалям след месец и с тях се затрудних малко повече. Не знаех какъв цвят ще подхожда на червената рокля. Търсех нещо по-различно от черно. А целта ми беше златно или сребърно, НО в крайна сметка заложих на класическото черно, хаха. Обувките не са никак високи, но и аз не целях да изглеждам по-висока. Купих си ги, единствено и само заради походката, която се променя. Взех си обувки, които могат да се носят както за ежедневни визии, така и за вечерни. И даже вече влизат в употреба след бала, хаха. За съжаление, нямам тяхна снимка, но са класически черни обувки на висок ток. Чантичката не си я избрах аз, а моите родители, на които им беше харесала страшно много. Всъщност тя е прекрасна, кокетна и много по-различна!

img_4261

А за сините обувки, които си взех за изпращането няма какво да кажа освен, че са ужасно удобни. Цветът им е различен и интересен, а и са велурени. В крак с модата съм, хаха!

v-67

Съвет №4: Изберете си обувки, които са удобни, ще ги носите почти цял ден и трябва да се чувствате комфортно и сигурно!

Хубаво е да приключите по-рано с организационните работи, за да нямате излишни нерви на главата. Запишете си час за гримьор, фризьор и маникюр възможно най-рано, за да не се притеснявате излишно. Записах часовете си за фризьор още януари месец и тогава реших, че няма да ходя на гримьор, а сама ще се гримирам, защото най-добре знам какво ми върви.

За прическа реших да е нещо семпло. Не исках кокове, вафлички и тн. Разглеждах снимки в Pinterest, докато не попаднах на тези две на Роузи Хънтингтън и си казах, че това ще е прическата. А за роклята с камъните знаех, че трябва да е нещо прибрано, затова избрах тази плитка.

Нямах пробни прически, защото ходих при фризьор, който ми поддържа косата от години.

Съвет №5: Изберете нещо, което ви подхожда и с него се чувствате добре. Както за прическа, така и за грим.

За гримът също разглеждах снимки в Pinterest, но истината е, че не знаех какво точно искам до деня на бала. Знаех, че трябва да е в златната гама и само това, хаха. Месец преди бала си купих продукти, които ми трябват. Те бяха база за грим, фон дьо тен, пудра и брокат. Избрах си фон дьо тен, които не е със силно покритие, защото нямах нужда от такова и пудра, която добре да матира кожата. Щастлива съм, че сама си правех грима, защото беше точно това, което исках. А ако вие имате час при гримьор, но не знаете какво точно искате, то със сигурност професиналисът ще ви помогне да си изберете!

img_4262

Съвет №6: Изберете грим, който ви прави свежи! Не залагайте на тежкия грим, не винаги изглежда красиво!

И това е в общи линии. Най-важното е да си прекарате хубаво и да запазите прекрасни емоции в себе си!

Рокля с камъни и червена рокля: Princess Fashion House

Сини обувки и чанта: Humanic

Черна чанта: Daris

Бижута: Swarovski

Kisses, Steffani

 

One thought on “My prom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s