Some ways to practise self-love

Здравейте, приятели!

Добре дошли отново в моя блог!

Много отдавна не съм писала сериозно тук, често си нарушавах графика в последно време и няма въобще да обяснявам защо.😄 Просто няма смисъл! Сериозните ми задължения приключиха и сега имам цялото време на света (и цялото вдъхновение) да споделям своите размисли с вас!

И днес ще започна с една доста интересна тема за мен в последните няколко месеца, а именно любовта към себе си. Всичко започва с това! Ако не обичаш себе си, то не си самоуверен и определено не си щастлив. Дори и тялото ти го показва и това води до проблеми от различно естество. Това, за съжаление, го разбрах по трудния начин и затова искам да ви покажа защо любовта към себе си е толкова важна. Тя започва от това да обръщаме внимание на собствените си нужди и на емоциите, които изпитваме. Помага ни са опознаем и обикнем себе си. И след време това ни става навик, което е повече от страхотно!

snapseed-4

Та, след дълги размисли реших да ви покажа 5 стъпки, които определено ще ви помогнат да обикнете себе си. Живеем в забързано ежедневие, но винаги трябва да намираме поне 1 час за себе си. Този пост ще е по-дълъг от обичайните, но съм сигурна, че ще е полезен на хората, които искат да намерят хармония със себе си. Е, аз вечно си я търся и тези малки стъпки ми помогнаха много.

Важно е да отделим малко време, за да променим нашите мисли, навици и начин на живот. Да станем по-добри за себе си, за нашите близки и за света!

  • Медитирайте

Ползите от медитацията са безброй за здравето ни: помага за по-лесна концентрация, намалява тревожността и повишава цялостното чувство на щастие. Приложението, което ми помага страшно много е Headspace. Това е чудесен начин да се научите да медитирате бързо и е едно въведение към осъзнатата медитация.

  • Без телефон 1 час преди сън

Е, това беше много трудно да си го изградя като навик, но след доста опити успях. Всъщност заспиването с телефон в ръка е лошо, защото то драстично намалява хормона мелатонин и това води до проблеми със съня.

img_5546

  • Отделете 1 ден за себе си

Подарете си 1 ден за себе си поне веднъж в седмицата. Обърнете внимание на любимото си хоби и се поглезете. Винаги помага!

  • Направете списък на най-важните неща в живота си

Напишете петте най-важни неща в живота си на един лист. Когато се почувствате стресирани, подсетете се за вашия списък и си задайте въпроса:”Това, в което влагам енергията и времето си в моите топ 5 ли е?”. Това е упражнение, което може да направи чудеса!

  • Тренирайте

Физическата активност никога не е излишна. Ако намирате ходенето на фитнес за скучно и мъчително, отделете 1 час за разходка на открито. Така ще намерите време и за мислите си.

Е, приятели силно се надявам тези 5 малки стъпки да са ви помогнали. Не забравяйте да обичате себе си, защото това ви прави по-добри!

Kisses, Steffani

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s