My Favorite Masks & Scrubs

Здравейте, приятели!

Добре дошли отново в моя блог!

Миналата седмица ви показах грижата за кожата ми, но не ви показах маските и скрабовете, които ползвам. Определено исках да пиша за тях в отделен пост, защото съм си mask junkie и да си призная не са малко любимите ми. Така че днес, мили дами, ще си поговорим надълго и нашироко за маските (и малко за скрабовете, разбира се). Е, поредният пост, който едва ли ще е интересен за мъжката аудитория, но има и такива моменти. А пък и по-голямата част от последователите ми в социалните мрежи са жени. Все пак блогът освен lifestyle е и beauty, хаха!

SCRUBS:

L’Oreal Smooth Sugars Glow Scrub

img_5052-01121665377.jpeg

С нетърпение чаках да дойдат и в България новите захарни скрабове на L’Oreal. От трите вида се спрях на Smooth Sugars Glow Scrub, която е смес от 3 вида захари и гроздови семена. След употреба кожата се усеща изключително гладка и мека. Не оставя мазно усещане и не я изсушава, както правят други груби скрабове. Хубавото е, че може да се използва и върху устните. Справя се много добре с тях и така нямам нужда от няколко различни ексфолианта, което си е голямо предимство. Цената му е много достъпна, а опаковката е масивна и изглежда много добре.

Dior Hydra Life Time to Glow Ultra Fine Exfoliating Powder

img_5045-01-2137480132.jpeg

Този продукт спечели сърцето ми още при първата му употеба. Той е иновативен и много по-различен от останалите ексфолианти, които съм ползвала досега. Скрабта, под формата на пудра, е изключително фина и прекрасно ексфолира. При контакт с вода тя се трансформира в пяна, която дълбоко почиства кожата, прави я много по-гладка и придава страхотен glowy ефект. Харесва ми това, че ексфолиантът дава мигновенни резултати. Само от едно ползване кожата е по-мека и чиста.

MASKS:

Nivea Urban Daily Essentials 1 minute Urban Detox Mask & Nivea 1 Minute Urban Detox Mask Pore Refine

img_5020-011262717721.jpeg

Когато лансираха на пазара новата детокс серия на Nivea, бях доста скептично настроена за техните продукти и дори не мислех да ги пробвам. Но след една импулсивна покупка на една от маските ВЪОБЩЕ не съжалявам, че им дадох шанс. Като mask junkie нямаше как да не пробвам поне това, хаха. Та, в момента притежавам 2 от тях– тази за интензивния детокс и тази за мигновенната хидратация. Един голям плюс на маските е, че могат да се ползват ежедневно и им е нужна само 1 минута, което ме спечели, защото не винаги мога да отделя 20-30 минути за една “процедура“. Опаковките са им много свежи, а ароматът им е приятен.

Мигновенна хидратация

Продуктът съдържа био зелен чай и хиалуронова киселина, като помага на кожата за хидратирането ѝ.

Интензивен детокс

Разбира се, нямаше как да не пробвам маската за интензивен детокс. Тя съдържа бяла глина и активен екстракт от магнолия. Почиства в дълбочина и има лек пилинг ефект, който премахва мъртвите клетки.

Следващите 3 маски не веднъж съм ви показвала, но нямаше как да не ги спомена и тук, защото без тях съм загубена, хаха.

Tonymoly Panda’s Dream White Sleeping Pack

img_5035-011424791852.jpeg

Тази сладка пандичка получих като коледен подарък и оттгогава не спирам да я ползвам. Доста подробно ревю за нея имам тук и в този пост ще отделя за нея само няколко реда. Хидратира много добре кожата ми, изравнява тена и след употребата ѝ кожатa е страшно мекичка.

Skinfood Freshmade Coconut Mask

img_5029-01-1125901354.jpeg

Тази маска не е любима само на мен, а и на майка ми. Вече я ползвам почти от една година и съм супер доволна. Хидратира в дълбочина, след употебата ѝ кожата има healthy вид. Текстурата ѝ е лека и не оставя мазен филм. Огромно предимство е това, че е „leave on type“.  Откакто я притежавам нямам никакъв проблем с дехидратирана кожа. Купувала съм я от SEPHORA и силно се надявам още да я имат, защото скоро ми свършва, а не искам да оставам без нея.

Skinfood Egg White Pore Mask

img_5027-011356943108.jpeg

Когато си купих тази маска въобще не очаквах, че ще съм толкова впечатлена от нея. Тя съдържа яйчен белтък, който почиства запушените пори, регулира производтвото на себум, свива порите и унищожава бактериите. Оставя лицето гладко, а откакто я ползвам имам сравнително по-малко пъпки. Маската е просто феноменална!

Kisses, Steffani

2 thoughts on “My Favorite Masks & Scrubs

  1. Hi Steffani, I just wanted to reach out in the comments as I couldn’t find your contact information anywhere on your blog. If you’re open to collabs I’d love to hear from you. I would be awesome if you could get in touch with me directly on michelle@gurupress.co and then I could tell you a little more about what I had in mind. Thanks! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s