My February Challenge

Здравейте, приятели! Добре дошли отново в моя блог!

Февруари дойде и спонтанно реших да поставя едно предизвикателство пред себе си!

Нов месец, ново предизвикателство!

И този път ще е малко по-различно! Ще обръщам повече внимание на себе си, ще вложа много усилия и ще ям по-здравословно!

Първото нещо, с което ще започна е малка предистория. Преди около 8-9 месеца започнах да тренирам усилено и да спазвам хранителен режим. Учудващо, но за 1 месец постигнах мечтаното beach body и се чувствах повече от добре. Чувствах се много по-уверена и по-щастлива! В началото на септември спрях да тренирам и започнах съвсееем леко да нарушавам хранителния си режим (главно заради здравословен проблем, но и заради натоварен график). С времето спрях да спазвам изцяло режима, защото ми писна да ям едно и също!

Каква е целта ми?  

Целта ми е да се чувствам отново добре в кожата си.

Защо го правя?

Правя го, за да вкарам повече ред и дисциплина и да обърна внимание на тялото си и нуждите му.

Как ще го направя?

И тук е време да ви разкажа какво ще променя в ежедневието си, за да се справя с предизвикателството.

snapseed-24

Никога не съм обичала junk food и няма да ми е трудно да спазвам хранителен режим. Този път реших да не спазвам строга “диета”. Не обичам да се лишавам, но ще намаля пакетираните храни, бялото брашно и бялата захар. Ще ям повече плодове и зеленчуци. А и също така ще намаля кофеина, защото не ми се отразява добре. Оказа се, че има страшно вкусни чайове!😄 Веднъж седмично ще правя и detox day, в който ще приемам само течности. Не мисля, че ще е чак толкова сложно. Ще се справя! Мисля и да споделям тук различни рецепти в категорията Food. Също така ще изпивам по едно смути или фреш на ден, а сутрин преди закуска ще изпивам чаша топла вода с лимон и сок от алое вера.

Разбира се, ще започна и да тренирам. От няколко дни започнах да правя йога. Реших да направя TRUE- 30 Day Yoga Journey with Adriene.🧘‍♀️ Ето тук ще оставя нейния канал и е препоръчително да го видите. Заслужава си! Оказа се, че има много ползи от йогата. А едни от тях са: освобождаване от стреса, намиране на вътрешен мир и спокойствие, повишаване на енергия и развиване на интуицията. Мога да изброявам ощеее много причини, но това е най-важното.

img_7684

Също така ще започна да ходя/тичам по 1 час на ден, но не на пътеката във фитнеса, а навън. Така ще опозная някои части на града и ще се наслаждавам на времето прекарано със себе си. 😄 Понякога имам нужда и от това!

Е, приятели, това е от мен! А вие поставяте ли си различни цели? В края на месеца ще направя блог пост с резултатите и дали въобще съм се справила с това мини предизвикателство.

Kisses, Steffani

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s