Winter Skin Care

Здравейте, приятели!

Зимното време въобще не е приятно за кожата. Студеното и ветровито време и ниската влажност са някои от причините, които влияят зле на кожата. Затова днес реших да си поговорим на една банална, но много полезна тема, а именно грижата за кожата ми през зимните месеци.

Сега ще ви покажа триковете, които използвам, за да запазя кожата си добре хидратирана и да има glowy ефект.

Мийте лицето си с топла вода

img_2395

Топлата вода е добре дошла за вашата кожа и знам, че това не е най-приятното нещо сутрин, защото аз лично предпочитам да се измия с ледена, но пък е много полезно. Гелът, който използвам в момента за почистване на лицето е този на L’Oreal Pure Clay и съм много доволна.

Използвайте хидратиращ крем

img_2393

Вашето лице се нуждае от хидратация веднага след като го измиете. Важно е да изберете крема за лице/ овлажнителя внимателно. Аз в момента ползвам гелчето на TonyMoly (Panda’s Dream Moisture Gel Cream), което е в много сладка опаковка. Успокоява чувствителната кожа и я хидратира. Хубавото е, че много бързо попива.

Маслата не са врагове!

Има много базови масла, които са подходящи за всички типове кожа и решават много проблеми. Когато кожата ми е суха използвам кокосово масло. Всъщност аз за всичко използвам кокосовото масло и мисля скоро да направя пост за ползите от този ценен продукт. 😄

Премахване на грим

img_2398

През зимните месеци си премахвам грима по различен начин. Не използвам мицеларна вода, а микрофибърна кърпа. Подходих много скептично към нея, но се оказа, че това е едно малко бижу. Начина на употреба е много прост: мокрите самата кърпа само с вода и с леки масажни движения отстранявате грима от лицето и очите.

Използвайте маски

img_0660

Добре е да се използват маски особено домашни, но аз нямам време да правя и разчитам на 2 мои любимеца, които съм споменавала много пъти: L’Oreal Purify & Mattify Pure-Clay Mask и SKINFOOD Freshmade Coconut Mask.

Пийте вода!

През зимата сме склонни да пием по-малко вода, защото обръщаме внимание на топлите напитки, но не забравяйте да пиете вода. Кожата ни се нуждае от хидратация отвътре, за да е хидратирана и отвън.

Kisses, Steffani

11 days till Christmas

 

One thought on “Winter Skin Care

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s