Защо да избягаш от комфортната зона?

Здравейте, приятели! 

Както ви обещах миналата седмица в beauty поста, днес ще си поговорим къде изчезнах и защо, какво предстои от тук нататък в блога и защо трябва да излезем от зоната си на комфорт. Да, да.. много неща и ви обещавам, че поста няма да е толкова дълъг, колкото звучи. А и изглежда, че последната тема е коренно различна от останалите, но не е така.😄

Истината е, че в последно време нямах никаква мотивация да пиша. Имах вдъхновение и идеи, но не и мотивация и това се оказа доста голям проблем. И ето тук на мен ми светна лампичката в главата и осъзнах, че трябва да излизам от комфортната си зона по-често, за да преживявам нови и нови неща. Все пак старите пътища не отварят нови врати!

Всъщност блогът е създаден, защото избягах от зоната си на комфорт. Поех риск и съм щастлива, че го направих. Все пак без риск, няма и възнаграждение. Но с времето отново се върнах в зоната, където се чувствам спокойна и защитена от всичко. Осъзнах, че еднообразието завладява живота ми и това не ми хареса. Започнах да предизвиквам себе си и реших, че всеки ден ще правя нещо ново и различно, което да направи денят ми (и живота 😄) по-интересен. Предизвикателствата ви помагат да опознаете себе си по-добре!

img_1988

Бях спряла за половин месец да пиша в блога и да поствам в Instagram, което изключително много ме изнервяше, все пак аз съм една социална пеперуда. 😄 Така че от тук нататък в блога ще има график и всеки вторник и петък ще пускам блог постове на различни теми.

А какво има извън нашата зона на комфорт ли? Там са успехът, свободата и мечтите ни. Защото истинският живот е извън пределите на комфортната зона! Там научаваш нови неща и си истински щастлив!

Както знаете рубриката #STORYTIME е за кратки истории, които могат да ви мотивират. И силно се надявам да съм ви вдъхнала малко доверие и след прочитането на поста, да се чувствате малко по-сигурни в себе си.

А вие кога за последно поехте някакъв риск?

Kisses, Steffani 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s