My Haircare Routine// Грижа за косата

Здравейте, приятели!

Време е за поредният beauty пост и от много отдвна исках да ви покажа грижата за косата си и ето, че най-накрая се реших! След дълга почивка отново съм тук, а във вторник ще ви разкажа къде се загубих и за новите промени в блога в рубриката #STORYTIME 

Имах период, в който не понасях косата си и съм сигурна, че почти всяка една жена е минавала през това. Отне ми време да разбера, че всичко се дължи на неправилната грижа, която полагах за нея. С времето започнах да се подстригвам много често и в рамките на 1 година я скъсих с около 15-20 см. В момента дължината на косата ми е малко над ръменете и е подстригана на черта и ми е изключително гъста.

Важно е един човек да знае структурата на косата си и за това може да му помогне фризьора- моята е плътна. В последно време съм наистина доволна как изглежда косата ми и ето на какво се дължи това.

1. Kerastase Bain Divalent 

img_1152

Дълго време търсех перфектния шампоан за моята коса. Повечето, които съм ползвала са твърде силни, защото имам мазни корени и сухи крайща, заради русите ми кичури. Този на Kérastase е идеален! Омекотява косата, крайщата ми са здрави и достатъчно хидратирани, а корените ми се омазняват в по-малко количество.

2. L’ Oréal Professionel Mythic Oil Masque

img_1158

Никога не пропускам стъпката с маската за коса. Маската за коса на L’ Oréal е предназначена за интензивно подхранване на косата. Нещо, от което много се нуждаех след срещата на косата ми с боя. 😄 Формулата на маската е обогатена с масла от арган, авокадо, памуково семе и гроздови семки. Текстурата ѝ е много плътна (както на всяка друга маска) и ви трябва много малко продукт за цялата коса (без корените). Опаковката от 200ml ми стига за супер много време. След употребата ѝ косата ми е мека като коприна и съм много доволна.

3. Philip Kingsley Daily Damage Defence

img_1150

Много често се налага да си суша косата, защото моята съхне твърде бавно и преди да започна, винаги си слагам термозащитен спрей. Спряла съм се на тази от Philip Kingsley, който е закупена от Златна Рибка. Може да се слага както върху мокра, така и върху суха коса. Изглажда косата и я прави лесна за разресване, а и предотвратява накъсването ѝ.

4.Olioseta Oro Del Marocco 

img_1154

Никога не пропускам да си сложа от това масло на крайщата ми. Преди време използвах това на L’Oréal и за него съм ви разказвала в любимците през месец април, но този продукт измести мястото му. Икономичен е и ухае страхотно, а косата ми цъфти сравнително по-малко.
За щастие имам права коса и рядко ми се налага да използвам преса и това е един голям плюс. 😄 След като започнах да се грижа така за косата си, тя изглежда много жизнена и здрава.

Kisses, Steffani

 

One thought on “My Haircare Routine// Грижа за косата

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s