Travel is always a good idea: #Nessebar

Здравейте, приятели!

Преди няколко дни прочетох фраза, от която е вдъхновен и днешният пост, а именно “Say yes to new adventures” и сега ще ви покажа едно мое приключение. Както ви казах в последния outfit пост съм душевно свързана с морето и едно от най-любимите ми места е Несебър, но не този, който всички познават. Реших да разнообразя монотонния и скучен понеделник с travel пост, който да го направи хубав и усмихнат!

В поста няма да ви разказвам за историята на Несебър, защото може да намерите много такива статии като се разровите, но ще ви го покажа по различен начин. Несебър през моите очи! Нов прочит на Несебър!

С Емануела от The Ema’s Pws, която ми помага със снимките за outfit постовете решихме да отделим един ден, за да разгледаме Несебър по-добре и да намерим местенца, които трудно се виждат с просто око. Тук ще ви разкажа (и покажа) изгревите, handmade магазинчетата и очарователния малък (не толкова малък) морски град.

Изгревите на морето са ми най-любими! Те са красиви и романтични, пленителни и пъстри, а когато ги прекарваш с хората, които обичаш е божествено. Вълшебно е чувството да гледаш как вълните целуват брега, докато слънцето прави първите си стъпки.

Разходката ни започна сутрин рано след силното кафе, разбира се. Решихме да закусваме в сладкарничката, която ни се превърна в любима за отрицателно време, а именно Foyer Bakery, където имаше пресни кроасани и макарони с различни вкусове, които са ми голяма слабост.

Първото нещо, което направихме е да се разходим из тесните калдъръмени улички и да се полюбуваме на възрожденските къщички с дървени облицовки и външни стълбища.

8b2713df-259f-4282-ad2c-c212d3ff25f3

img_9983

img_9911

В Стария Град може да намерите много handmade магазинчета и арт галерии, които са забележителни.

 

Навсякъде из Стария Град има малки площадчета и цветни градини, които могат да ви оправят настроението. Черно Море може да ви омае с красотата си, а една от най-любимите ми гледки (както може да видите по снимките) е лодчиците, завързани на пристанището и спокойствието, което цари там.

img_9860

img_9828

Остават още малко слънчеви и топли дни до края на лятото, но им се израдвайте на макс! Желая ви хубава седмица изпълнена с положителни емоции!

img_9878

Kisses, Steffani!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s