Travel is always a good idea: #PchelinaDam

Здравейте, приятели!

От май месец не съм публикувала пост за пътуване и доста ми липсваха. Ще ви разкажа за малкото trip-че, което си направих вчера.

Сутринта станах с идеята, че ми се ходи някъде. Все пак беше събота и денят ми беше свободен. Отдавна исках са посетя параклиса “Св. Йоан Летни” на язовир Пчелина. Звънах на най-добрата ми приятелка и я попитах дали е съгласна да се присъедини към trip-чето ми, а тя радостно се съгласи. За по-малко от 1 час вече бяхме потеглили към желаната дестинация.

Параклисът е на приказно място! Намира се на върха на скала, откъдето се разкрива гледка към язовира. Гледка, която ще ви остави без дъх!

Параклисът е като от приказка. Датира от 1350 година, а някога под него вместо язовир, е имало село. Дървената красива врата е притворена и очаква своите посетители. Входът е нисък и човек трябва да приклекне, за да влезе. Вместо прозорци параклисът има тесни отвори в стените. А отвътре той е покрит със стенописи, които са частично запазени. Пред параклиса има една дървена бяла пейка, на която човек може да седне и да наблюдава красотата на природата.

2017-07-23 16.33.46

За да стигнете до там трябва да тръгнете по пътя София-Кюстендил и след Радомир, трябва да минете през село Прибой и Поцърненци. В центъра на село Поцърненци трябва да стигнете до смесения магазин и да завиете на ляво. След това ще трябва да минете през 2 махали. След като асфалтовият път свърши ще продължите в гората, а в далечината се вижда и параклисът.

Това е място, което си заслужава да се посети. Там може да намериш спокойствие, тишина и красота.. Място, което е толкова въздействащо…

2017-07-23 16.34.54

20170723_125942724_iOS
Фотограф: The Ema’s Pws

2017-07-23 16.31.31

Kisses, Steffani

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s